A list of puns related to "Ceva"
Incep eu.
Am doua biciclete. Un mtb hardtail și o cursiera.
Valoarea aproximativa a mtb e undeva la 4,5-5k Ron și cursiera la 2k Ron.
Mtb-u are piese noi, XT, l-am tot upgradat până îs mulțumit de cat poate duce un cadru de aluminiu. Am cumpărat cam tot nou pe el fiind prima bicicleta calumea din viața mea. Sa zicem ca are valoare sentimentala cadru. Am schimbat roti, sa, transmisie, frane. Ce o mai rămas pe ea din fabrica e furca, ghidonul și cadrul. L-am cumpărat acum 8 ani, nu am știut de discipline și chestii, l-am luat sa "mă plimb" la vremea aia.
După ce am investit bani in mtb(acum 2-3 ani) am simțit nevoia de o bicicletă care sa o pot lega prin oraș fără să îmi facă gaura in buget daca ar fi furata. Am zis că am nevoie de o bicicletă rapida și ușoară. Așa că am ales o curisera, care daca are nevoie de ceva pun piese second sau noi dar mai ieftine in gama. Am schimbat cauciucuri, sa, ghidolina și curând cere o nouă transmisie + un schimb de cabluri și cămăși.
Aștept să aud cate biciclete aveți :)
Hai că încep eu (evident, motive subiective, venite din propria mea experiență, n-am valențele necesare bătutului în piept cu adevăruri absolute, pt asta exista ortodoxia.ro):
raportul salariu/cheltuieli de trai a bătut orice alte oportunități pe care mă simțeam în stare să le alerg ( UK, Germania, Canada, Australia) + avantajul evident de a fi în propria mea țară unde am și familia
Cultura political correctness și extremismul ideologic care au mâncat vestul. Nu mă înțelege greșit, România se află la polul opus al acestei probleme, ceea ce iar nu e bine, dar prefer să lupt pt progresia educației acasă decât să mă lupt cu absurdismul vestic doar pentru a spune lucrurilor pe nume.
Posibilitățile de afaceri. Hai să fim serioși, toți știm că e haos cu guvernul, cu ANAF-ul cu tot, dar cu toate astea trebuie să tratăm România ca pe o piață emergentă pt foarte multe lucruri, pt că la noi modernitatea și trend-urile prind cu întârziere, deci potențial de profit este maxim, asta dacă reușești să rezolvi probleme pe care românii încă le au, dar vesticii nu, sau dacă reusești să identifici nevoile și dorințele unei populații care aspiră la normalitatea vestului. High risk, high reward.
Existența a din ce în ce mai multe firme mari în România care îți ușurează intrarea în piața muncii dacă ai un dram de creier. Căcatul ăla ca vin strainii și ne sclavagesc e o porcărie. Peste tot in lume se intâmplă căcaturi de genu, și patronii noștri sclavagesc maxim alți oameni. Dar în firme mari măcar o infrastructură internațională care îți dă măcar șansa să-ți ceri/aperi drepturile. De salarii și condiții mai bune de muncă nu mai zic. Nu nr convine că-s străini? Hai să susținem afaceriști români de bună credință, pe oriunde i-am găsi și să ne facem treburile noastre.
Prețurile proprietăților: prietene, ne plângem noi de piața imobiliară ca vai dom'le costă 100K euro un apartament într-un cartier bun în București, bine boss, du-te și plătește 400K lire pe o dărăpănătură într-o zonă vai morții ei în Londra, 1mil euro pe un apart mic în Zurich and list can go on forever. Mai decent poate găsești prin Olanda dacă ne referim strict la capitale și preț-salariu mediu ratio.
Nu în ultim rând, posibilitatea de a contribui la ridicarea propriei țări din mocirlă, susținând cu bani și efort direct oameni cu viziune ca cele 2 femei care au ridicat un spital din bani publici. Avem mulți astfel de români și nu se mai aude de ei cum ar trebui, media fiind sufocată de scand
Post inspirat după thread-ul cu apartamente de 250k EUR în București.
Am observat ca multă lume (cel puțin aici) are capacitatea de a-și analiza finanțele și a ști cât se poate întinde.
Dar in secunda în care ii spui cuiva ca nu își permite ceva, imediat se încing spiritele, curg downvotes, înjurături de mama în gând etc.
Valabil și pentru mașini când lumea vrea sa își cumpere nu știu ce găleată cu roti și i se spune ca nu își permite mașina.
Care este problema în a-ți accepta nivelul social?
Edit : sunt un pleb middle class cu un apartament la periferie și o mașină "middle". Nu câștig nici mult, nici puțin. Nu îmi permit imobiliare de 250k.
Edit2: nici telefon flagship n-am.
După ce am urmarit recent Seaspiracy (recomand maxim tuturor celor care nu au facut-o), sunt din ce in ce mai sigur ca guvernele si institutiile (pentru care guvernele platesc subventii - practic din impozitele noastre) nu face nimic pentru a opri moartea planetei noastre. După ce am învatat practic (la fel cum a aflat si producatorul Seaspiracy) ca mentinerea sanatoasa a oceanelor este de fapt mai importanta decat orice altceva pentru pastrarea vietii pe această planeta asa cum o stim, nu vad nicio speranta pentru omenire. Practic, distrugem totul in calea noastra si așteptam cu nerabdare ca Musk si Bezos si Benson sa ne mute pe Marte sau alte planete pentru a ne continua viata, deoarece Pamantul va muri. Si MSC (Marine Stewardship Council) si alte organizatii lucreaza mana in mana cu pescarii pentru a pune doar o eticheta pe produsele din peste, spunand ca totul este sustenabil, cand de fapt nu este (au recunoscut ca nu pot verifica asta), ministrii guvernelor spunand ca singura lor actiune este interzicerea practicarii kayak-ing-ului când sunt intrebati ce fac pentru a proteja cei doar 5% din oceane care sunt protejate, ma satur de aceasta lume, in timp ce ni se cere să renuntam la masinile noastre cu motoare cu ardere interna, sau sa ne reducem deseurile de plastic, ni se spune sa mancam sustenabil atunci cand inaltii oficiali nu au nici macar nu au o definitie sau o implementare a acestui termen.
Singurul mod in care am putea combate acest lucru, deoarece guvernele in mod clar nu fac nimic in privinta asta, este sa incetam finantarea industriei pescuitului, care ar putea fi o măsura radicala, dar eu chiar nu vad alta cale, cum ar fi mersul la vot sau incercarea de a pune întrebari despre tot ce este purred dovedindu-se inutil pana acum.
Cateva cifre:
pescuitul ia 2,7 trilioane de pesti din oceane la nivel global în fiecare an. Daca aceasta rata de pescuit continua, oceanele vor fi „practic goale” până în 2048
46% din 'Great Pacific Garbage Patch' este alcătuit din plase de pescuit
doar 0,03% din plasticul care intra in oceanele noastre este alcatuit din paie de plastic (principalul sfat din partea organizatiilor de protectie a oceanelor a fost sa renuntam la utilizarea acestora)
93% din tot carbonul este stocat in ocean. Plantele marine pot stoca de până la 20 de ori mai mult carbon decât padurile de pe uscat
echivalentul unui camion de gunoi de plastic este aruncat in mare în fiecare minut
90% din recifurile de corali vor muri pa
Eu și familia mea consumăm mult popcorn, la filme de obicei. Momentan cumpărăm pungi pentru microunde de la LIDL, e cam cel mai ieftin și destul de gustos. Totuși uneori rămânem fără stocuri în casă, plus că aș ieși mai ieftin dacă aș găti boabe (cred). Știu că nu e o temă la fel de importantă precum polițistul care a lovit fetițele sau negocierile NATO cu Rusia dar momentan asta e problema mea. Reviewurile de pe eMag nu prea m-au convins. Mulțumesc!
Dupa multe incercari nereusite, conversatii neproductive, orgolii ranite si ambitii inutile, am deosebita placere sa va anunt ca in sfarsit, dupa 33 de ani de guvern minoritar, negocierile PNL - PSD -UDMR au luat sfarsit, si avem un prim ministru si un cabinet de profesionisti.
Stiu ca poate pentru voi nu inseamna mare lucru, insa pentru noi, cei 15221 de Romani care am ramas in tara pana in anul 2054, in sfarsit exista speranta.
Numele premierului? Abi Talent.
Ah, si sfat pentru imbogatire: Cumparati CryptoDan. E ieftina acum, dar dupa razboiul cybernetik din 2043 in urma caruia copilul Danei Budeanu si Mircea Badea devine CEO Microsoft, moneda lui Dan Diaconescu devine moneda unica globala, iar in 2052 devine moneda unica intergalactica.
Succes.
Sunt student la ASE informatica economica si lucrez in acelasi timp full time ca Java Developer. Eu am inceput cursurile facultatii strict pentru a-mi deschide mai multe portite spre un job, si din fericire asa s-a si intamplat. Insa acum nu mai am nici o motivatie sa trec prin toate cursurile complet unrelated de genul statistica macroeconomica, cibernetica economica, microeconomie cantitativa etc etc..
Care a fost experienta voastra pe termen lung? Si cand zic termen lung ma refer la 7-8 ani + in domeniu. Ati avut vreodata de pierdut? Care a fost nivelul din cariera voastra in care angajatorul nici nu a mai pomenit ceva de vreo facultate?
Nu vrea sa obosesc pe nimeni cu subiectul asta, insa incerc sa aflu cat mai multe informatii. E si un pic de rant. Luati-l ca atare.
O parte din mine vrea sa renunte la a mai achizitiona o locuinta dupa ce m-am izbit si mai tare de realitate (nu ca nu stiam deja ca preturile sunt nebune, dar e una sa constientizezi asta din informatiile pe care le stii si alta mancare de peste sa o simti pe pielea ta). Partea asta ma sperie fiindca imi arata alternativa de a renunta la Miraj-Napoca, de a ma stabili altundeva avand in vedere ca pot lucra de oriunde (cel mai probabil si in viitor) si a investi banii de avans si chiar si un credit in ceva mai practic si mai realist, poate chiar cu un pic de risc ceva afacere mica, de experiment, de inceput. Dar partea asta ma sperie fiindca am cunostinte/relatii in orasul asta si a devenit o parte din mine. E foarte greu sa renunti la astfel de lucruri.
Cealalta parte din mine, nu stiu daca dintr-un rationament sanatos sau din capcana Miraj-Napoca, imi spune ca ar treubi sa insist sa ma mut la casa mea si sa inchei acest capitol mental pentru a-mi putea concentra eforturile acolo unde conteaza. Doar ca sunt indecis, in bugetul maxim cu care sunt eu confortabil nu gasesc ceva unde sa pun toate bifele - obiectiv si subiectiv.
Preturile sunt aberante. Cand am incercat sa vad de apartamente de la constructori, acestia mai intai te intreaba daca esti investitor. Apoi afli ca exista pretentia unui avans de 25% pe un fel de "ante-ante" contract, deoarece CF-urile nu sunt terminate in unele cazuri iar ei vor sa se asigure ca il vei cumpara. In cazul asta tu iesi de fraier fiindca banca nu lucreaza cu astfel de smecherii si trebuie sa astepti. Preturi mari chiar si pentru apartamente semifinisate (vazut ca un avantaj ca il poti finisa cum vrei tu... intr-un fel da au dreptate). Parcarile pornesc de la minim 5000EUR, subteran mai degraba 7-10k.
Preturile sunt aberante. E de inteles cand in cartierele principale exista preturi mari, cum ar fi Grigorescu, Manastur, Marasti, Gheorgheni. E vorba ori de zone linistite, ori de zone cautate langa malluri cu multe facilitati. Totusi, cand vezi cotete de 45mp la etajul 10 cu 90k EUR in ultimul hal (aici chiar ar fi fost un avantaj sa fie semifinisat!), ti se taie respiratia. Mai ai norocul ca pe cate un anunt sa puna si strada, si te duci frumos sa vezi in persoana sau cu street view si vezi ca e o jungla de betoane. Pentru ce mama naibii platesti peste 90k euro pentru sub 50mp? Pentru priv
... keep reading on reddit ➡Nu stiu care este cel mai bun sub unde puteam sa intreb asta. Nu voiam sa postez pe un sub german pt ca ma interesează experiențele românilor in Germania, iar in forum imi raspundea ciuciu. Daca exista cumva un sub cu romani stabiliti in Germania, dati un link.
Sunt interesat sa aflu povesti si experiente ale tuturor celor care au stat sau stau in Germania acum, in orice parte a Germaniei, din orice motiv. Bonus daca ati venit tot ca studenti.
Cateva intrebari la care as aprecia foarte mult raspunsuri: Va place tara? Daca da, de ce? Daca nu, de ce nu? Cum v-ati facut prieteni/cunoștințe/relatii? Cum ati gasit de lucru? Suntem discriminati la fel de rau ca in alte tari? Deloc? Ati incercat sa comunicati cu alti romani? Cum vi s-au parut romanii fata de localnici/alte minoritati?
Puteti sa imi scrieti si in privat daca nu incape totul aici.
EDIT 1: Nu ma așteptam să conteze asta, dar eu stau in SUA. Nu sunt elev de liceu in Romania sau ceva. Nu stau in Romania.
EDIT 2: Stiu germana deja, la nivel B2-C1. Nu perfect, dar pot mentine o conversatie si inteleg minim 80% din tot ce citesc si ascult (dar daca imi dai filozofie autentica de Kant de la 1400, nu sa inteleg nimic)
Mersi de ajutor.
Discutie serioasa si nu prea, acceptam orice fel de raspunsuri.
Avand in vedere avantul asta de interlopie din Romania, cu clanuri sustinute de politicieni si politie, cum "scapi" daca ajungi in vizorul lor?
A avut cineva experiente cu dubiosi d-astia?
De când mă știu încerc să mă conving să îmi placă mișcarea, am încercat yoga, pilates, jogging, am fost la sala, dar tot ce aș fi făcut niciodata nu am reușit să îmi o rutină din asta, după câteva zile mă lăsam, ba mă dureau toate de abia puteam să merg, ba efectiv nu mai aveam chef, ba nu reușeam într-o zi să fac nimic, mă frustram și mă lăsam. Antrenor personal nu îmi pot lua, că nu dețin destui biștari. Nici la sală nu prea mai am timp să merg, că vine sesiunea și tot așa aș vrea să fac niște economii. Ideea e că detest să fac sport, gen nu îmi aduce nicio plăcere, e doar o chestie plictisitoare care doare. Cum schimb asta? Ceva sfaturi?
Ca tot e iar vizorul acum pe jandarmi. Doar ca eu n-am observat asta acum, ci de ceva ani buni.
Cel putin asta vad in cercul meu de cunoscuti, copii ai prietenilor de familie etc. Copilarind la tara, unde inca am domiciliul cu parintii mei chiar daca sunt la facultate, e clar ca n-am stat in cercuri din patura superioara a societatii, deci poate si de aici, multi cunoscuti se duc unde e o paine sigura, sa traiesti si etc., fara mari aptitudini academice. Poate voi prin alte cercuri (gen familie cu parinti medici), n-ati observat asta.
Hell, stiu si cateva persoane care au facut "schimbare de cariera" prin jandarmerie, din domenii care nu au absolut nicio legatura. Nu ca i-as judeca sau ceva, e destul de logic ceea ce fac, mi se par doar penibile citatele si fanteziile cu "fa in viata ce iti place", e clar ca sunt foarte rare cazurile cand poti face ce iti place si sa ai o viata buna. Fuck, macar sa traiesti. Oamenii se vor duce doar unde vor castiga mai bine, majoritatea.
Probabil îmi voi lua mult hate pe tema asta văzând ca pe aici lumea cauta soluții pentru slăbire. Am 30 de ani mănânc ca un spart, îmi e foame tot timpul dar sunt slab de poți face anatomie pe mine. Am 1.75 și nu am trecut în viata mea de 65kg. Beau cola, mănânc fastfood și dulciuri de azi mâine dau în diabet. Am 4 5 mese pe zi lejer și tot degeaba. De când cu pandemia lucrez de acasă, îmi petrec 8-10 ore la birou lejer zilnic. Mișcare fac undeva la 2 zile, alergat cam 5-8km o fac pentru a nu ma simții șoarec de birou. As vrea sa încerc sa merg la sala sa trag de fiare dar nu tare ma încântă gându asta. Ceva sfaturi? Mulțam fain!
Mi se pare ca se cam exagereaza cu ele, asa ca va cer voua parea: le lasam sau sa punem o regula care sa le interzica?
Dupa cum spune si titlul, as vrea sa cumpar o arma Airsoft, am inteles ca nu am nevoie de nici un permis de port arma sau ceva de genul pentru armele de genul.
Orice altceva important ce ar trebui sa stiu inainte de a cumpara o arma Airsoft?
Multumesc anticipat!
Caut sa fac un coding bootcamp online care sa dea si un certificat care m-ar ajuta oarecum la angajare. Poate sa fie javascript/html sau python. Sunt deschis sa invat si alte limbaje daca nu se poate cu javascript. Daca nu exista bootcamp-uri online, unele fizice prin Timișoara, oare?
Sunt student la ASE informatica economica si lucrez in acelasi timp full time ca Java Developer. Eu am inceput cursurile facultatii strict pentru a-mi deschide mai multe portite spre un job, si din fericire asa s-a si intamplat. Insa acum nu mai am nici o motivatie sa trec prin toate cursurile complet unrelated de genul statistica macroeconomica, cibernetica economica, microeconomie cantitativa etc etc..
Care a fost experienta voastra pe termen lung? Si cand zic termen lung ma refer la 7-8 ani + in domeniu. Ati avut vreodata de pierdut? Care a fost nivelul din cariera voastra in care angajatorul nici nu a mai pomenit ceva de vreo facultate?
Salut, am cumparat niste actiuni, trebuie sa declar ceva pe fiecare an chiar daca nu am vandut?
Sau se declara numai in anul in care am vandut(scos banii).
Planuiesc sa le tin un termen destul de lung.
Please note that this site uses cookies to personalise content and adverts, to provide social media features, and to analyse web traffic. Click here for more information.